Шліфмашина – щоб завтра стати універсалом!

image description

Відразу варто сказати, що ніяка наждачка, нехай навіть у руках майстра, не порівняється з шліфувальною машиною ручної моделі. Можливості цього приладу широкі як полотно, з яким він працює. Шліфмашина підходить для усунення лаків і фарб з поверхні, надання дереву, металу або каменю ідеального відполірованого або зістареного віками виду, вирівнювання шару шпаклівки, виконання ряду різноманітних завдань по пластику.

Для того, щоб вибрати відповідний агрегат, подумайте, з чим матимете справу: з величезними поверхнями або дрібними елементами (рамами, перилами і т.д.). Залежно від цілей та принципу функціонування всі шліфувальні машини можна розділити на 3 види:

- Стрічкові. Орієнтовані на товсті шари та масштабні заготовки. Чи то лак, фарба чи іржа, ― машинці цього типу байдуже. Своє завдання вона виконає на п'ятірку, як з деревом та металом, так і з пластиком чи мінеральною сировиною.

За допомогою стрічкової шліфувальної машини також можна закруглювати матеріали або стругати край. Можливості її швидше відносяться до початкової, грубої обробки, без орієнтованості на ідеальний результат. Для досягнення останнього знадобиться тонше шліфування.

- Шліфувальна машина вібраційного типу — золота середина між силою та якістю шліфування. Ці пристрої також універсальні щодо матеріалів (пластик, метал, дерево, камінь). Серед переваг — просте оснащення. Яку завжди можна придбати та замінити. Також ці шліфувальні машини, завдяки своїй плоскій основі, не маю сліпих зон. Вони функціонують в кутах та інших складних для обробки місцях. Деякі вібраційні пристрої мають спеціальну міні-платформу, коли метою є експлуатація на вузьких заготовках.

Врахуйте, що сталь і пластмаса відносяться до більш дешевих і вразливих підстав шліфувальні машини, на відміну від сплавів з магнієм та алюмінієм. Це ж стосується і накладок: гумова поступається пористою полімерною.

- Орбітальні шліфувальні машини (або ж ексцентрикові). Саме вони найчастіше стають авторами найтонших та якісних обробок. Секрет криється в делікатності та плавності. пристрої скоріше полірують, ніж проводять шліфування. Майстри меблів та маляри в автомобільній промисловості не уявляють себе в робочу зміну без орбітальної шліфувальної машини під рукою. Разом із опуклими та плоскими поверхнями, до списку трофеїв цього приладу також потрапляють предмети неправильної форми та кривих ліній. Єдине, що викликає складність, кути, оскільки основа має круглу форму.

Що відрізняє комфортну для роботи шліфувальну машину

Коли з завданнями визначилися, врахуйте такі переваги, якими наділена зручна електрична шліфувальна машина:

  1. Універсальність у плані шліфлент. Щоб ви завжди без проблем могли придбати нове оснащення.
  2. Наявність регулятора швидкості шліфування. Для кожної сировини краще обрати свій оптимальний режим.
  3. Потужність машини. Чим вона вища, тим ширший потенціал. Більша низка завдань вам буде під силу, інструмент прослужить довше.
  4. Плавний пуск приладу, що дозволяє берегти мережу та входити в роботу поступово.
  5. Виставлення постійних оборотів. Для високої якості шліфування, однакового по всій довжині незалежно від сили натиску.
  6. Вага шліфувальної машини. З тяжкою багато не попрактикуєшся. Краще вибрати відповідну вашим фізичним силам.
Категории зі статті