Як зробити електролобзик самому

image description

Ви здивуєтеся, але зробити простий електромеханічний лобзик у домашніх умовах цілком реально. І нехай він буде не таким зручним і функціональним, як електролобзик Bosch або Makita, але за умови Дуже Вмілих Ручок, зайвого часу та нестачі грошей цілком можна спробувати свої сили у виготовленні електричного ручного лобзика вдома.

Пилу для електричного ручного лобзика будемо робити з відпрацьованого диска дискової пили, вирізавши її тонким наждаком і намітивши зуби. Далі в пилці просвердлюємо 2 отвори, так щоб вони були сумісні з отворами на тримачі, після чого заточуємо її і кріпимо до тримача болтами, шайбами і гайками. З сталевого листа 1,5-2 мм вирізаємо спеціальну шайбу , яку слід обточити те щоб вона входила до поршень вільно. У ній, у свою чергу, потрібно просвердлити два отвори, які також збігатимуться з такими в тримачі. Такі ж свердлимо і в самому поршні, до якого кріпиться конструкція. Всі вони повинні розташовуватися на одній лінії, перпендикулярно до осі шатуна.
Утримувач з пилкою будемо кріпити до поршня зверху через шайбу, вставлену в поршень і за допомогою гайок, шайб і болтів міцно-міцно стягнуту з тримачем. Така шайба потрібна для зміцнення днища поршня, вона зробить його міцнішим.

  • На другий поршень встановлюється противага з масою, що дорівнює масі закріпленої на другому поршні конструкції. Наявність противаги допомагає перешкодити вібрації електромеханічного ручного лобзика.
  • Станина, на якій кріпиться двигун з компресором, виготовляється із сталевих куточків 50Х50 мм. Щоб кріпити двигун, на ній слід зробити прорізи для кріплення за допомогою ременя, що регулюється, не круглі, як під болти, а довгі і вузькі. Також на цій станині слід закріпити робочий стіл, в якому попередньо зробити отвір під пилку.
  • Все, електричний ручний лобзик готовий. За допомогою такого інструменту ви зможете легко розпилювати дошки навіть чотирисантиметрової товщини. Пам'ятайте: перед роботою завжди слід змащувати циліндри ручного лобзика електромеханічною олією.

    Категории зі статті