Диск для плиткорізу: рівна кромка без мікросколів

image description

Правильно вибрати диск для плиткорізу – головне завдання при оздоблювальних роботах. Кожен майстер знає, що різання плитки – не найпростіша справа. Адже сам матеріал – досить примхливий. Якщо різання виконати неправильно, можуть утворитися небажані кромки, зазубрини, відколи і навіть тріщини. У такому разі майстер може виправити ситуацію, виконавши зачистку, якщо нерівності незначні. У разі утворення великої тріщини, матеріал вирушає в брухт. Зайвої витрати матеріалу вдасться уникнути, якщо диск для плиткорізу буде застосовуватися правильно і на призначеному для нього матеріалі.

Призначення

Диск встановлюється на плиткорізний верстат спеціальними інструментами. Найчастіше саме від диска, а не від верстата залежить якість різу. З допомогою цього тандему виконуються чисті розрізи без технічного шлюбу. Для різання придатні натуральні матеріали, кераміка, граніт, цементно-піщані суміші. Різ проводиться під різними заданими кутами. При цьому утворюється мінімальна кількість пилу.

*Слід пам'ятати, що на якість різу впливає не тільки пиляльний диск та верстат, але й сам матеріал. Чим якісніший і щільніший матеріал, тим рівніші будуть краї.

В асортименті нашого інтернет магазину ви знайдете широкий асортимент дисків для плиткорізів різного призначення. Зручна навігація за категоріями дозволить вам швидко вибрати сегментний, суцільний або турбо варіант диска діаметром від 65 до 1600 мм.Також хочемо звернути вашу увагу на диск з бетону Baumesser Turbo Universal 125x22.2 . Його перевага у швидкості різу та універсальності застосування.

Секрети виготовлення

Диск для плиткоріза являє собою суцільнометалеве коло з ріжучою частиною та алмазним напиленням на ній. За допомогою лазерного зварювання ріжуча частина припаює до корпусу диска. Навіть при сточуванні диск забезпечує однакову глибину різу, так як зношується ріжуча частина рівномірно.

  • Сегментний варіант призначений для різання цегли, тротуарної плитки, бетону, пінобетону та інших особливо твердих матеріалів.
  • Суцільний диск не має явних зазубрин і в основному використовується для різання кераміки.
  • Турбо. Перевага цього варіанту в тому, що він здатний працювати на надшвидкості при різанні найтвердіших матеріалів.

 

*Важливо пам'ятати, що вода і метал – не найкращий тандем, тому тільки правильна експлуатація та догляд за розхідниками та технікою гарантують довговічність та високу якість робіт.

Моделі і особливі позначення

Якщо не брати до уваги особливо компактні та складні варіанти верстатів, для яких слід вибирати спеціальні диски діаметром 150 мм, то основний діаметр диска знаходиться в діапазоні 180-235 мм. Розмір внутрішнього отвору – 25,4 мм (виключення – «болгаркова» посадка – 22 мм). Сталевий диск має різну товщину від 1,9 до 3 мм.

Всі характеристики ви зможете прочитати на упаковці диска та дізнатися, чи підходить та чи інша модель для вашого верстата.

Залежно від виробника, на диску ви зможете дізнатися про:

  • Усі вищезазначені розміри
  • Застосування для певних матеріалів
  • Можливості мокрого різання. Він може бути вказаний у вигляді намальованої краплі води
  • Напрямку різу
  • та інших особливостях.
Категории зі статті