Алмазний диск для болгарки: максимум ефективності, максимум зручності

image description

Алмазна різання – найпопулярніший метод для роботи з бетоном та іншими щільними матеріалами. В силу своєї ефективності та простоти використання алмазне різання змістило на другий план використання водного струменя та кисневого списа.

Алмазний диск на болгарку – гарантія рівного різу, а також відсутності сильного шуму, тріщин та зайвих забруднень. Секрет ідеального результату залежить від правильності вибору розхідників та інструменту. Ознайомлення з класифікацією алмазних дисків для болгарки та їх застосуванням допоможе вам зробити правильний вибір.

Основні критерії класифікації - форма різальної кромки та призначення.

Відрізний алмазний диск та чотири його підвиди

Сегментні алмазні диски для сухого різання. Такі кола характеризуються наявністю відрізних сегментів з суцільними радіальними пазами. Переваги такого варіанту в тому, що різання можливе відразу після застигання матеріалу.

Цільні диски. Ні пазів, ні сегментів вони не мають. Однак, є спеціальні отвори для подачі рідини, що охолоджує. З їх допомогою можна виконувати мокрий різ.

Алмазні диски по залізобетону. Тут присутні сегменти, проте на зуби наноситься більше алмазної крихти. У цьому випадку болгарка потребуватиме захисту від пилу.

*За один прохід ви зможете розрізати до 10 см у глибину. Після цього слід вимкнути інструмент для охолодження.

Турбосегментні диски. Це – цілісні диски з хвилеподібною поверхнею. Така форма дозволяє диску не так нагріватися і прослужити довше.


Шліфувальний алмазний диск

Відмінність такого диска від інших у тому, що напилення наноситься на конічну кільцеву поверхню. Таким чином вдається ідеально вирівняти бетон та підлогу. Шліфування виконується за допомогою спеціальної шліфувальної машини або болгарки.

*Також алмазні диски для болгарки розрізняють за ступенем твердості: м'які та тверді. М'які використовуються для різання твердих матеріалів (бетон, залізобетон). Тверді використовуються на м'яких матеріалах (мармур, асфальт).

Як вибирати диск для болгарки

Матеріал. Якщо планується різання бетону, найкраще вибрати сегментний диск для сухої обробки. Чим більший рівень абразивності бетону, тим м'якше коло має бути. Ідеальний варіант - алмазний диск по бетону Baumesser Turbo Universal.

Тип різання. Щоб отримати рівну кромку в надтвердих матеріалах та вберегти обладнання від перегріву, найкраще застосувати мокрий різ.

*Перед покупкою турбо- або суцільного диска, переконайтеся, що в ньому передбачена система охолодження, як наприклад у диску алмазному GRANITE 9-02-115 TURBO.

Умови роботи.

Домашнє різання не передбачає постійного використання. Знос значно менше, тому тут доречно шукати модель із гарним співвідношенням ціни та якості. Професійне застосування передбачає більший знос, тому слід вибирати найкращі дорогі зразки, як наприклад диски фірми Distar.

Діаметр і глибина різу. Тут все просто: чим глибший різ, тим більше діаметр диска . Не забувайте і про можливості машини. Якщо диск буде більшого або меншого діаметру, ніж це передбачається виробником болгарки, знос b обладнання, і диска буде значно вищим.