Алмазна коронка: коштовність при свердлінні надщільних матеріалів

image description

Алмазна коронка: коштовність при свердлінні надщільних матеріалів
Свердління отворів у бетоні, граніті і подібних їм надщільних матеріалах потребує особливих інструментів. Звичайне свердло, навіть із міцного металу, та високошвидкісний інструмент, не впораються з таким завданням. Щоб просвердлити отвір певного діаметра в надтвердій поверхні, вам знадобиться алмазний інструмент.

3 переваги роботи з алмазом:

  • Низький коефіцієнт тертя
  • Найвища твердість
  • Найбільша теплопровідність

*На сьогоднішній день немає кращого матеріалу, ніж алмаз, яким би виконав різання настільки чисто, швидко та ефективно.

Виготовлення штучних алмазів значно знижує вартість алмазного свердлувального інструменту в порівнянні з вартістю натуральних кристалів, що видобуваються в лавових шахтах. . Від її правильного вибору залежить кінцевий результат.

Алмазні коронки бувають різного діаметру, довжини, типу нанесення алмазного порошку та принципу виготовлення. В даному випадку не йдеться про те, яка коронка чи свердло найкраще. Важливо визначити, яке співвідношення параметрів підійде саме для вашого виду робіт.

Як правильно вибрати алмазну коронку

Перше, на що слід звернути увагу, це діаметр різьблення хвостовиків. 2 стандартні розміри: ¼ дюйма – для встановлення на універсальні пристрої, ½ дюйма – для невеликих діамантових установок. Тут потрібно орієнтуватися на тип електроінструменту, з яким ви плануєте працювати.

Другий параметр – довжина свердла. 150-300 мм – найкоротший варіант. Він найкраще підійде для свердління невеликих отворів. Наприклад, для прокладання кабелів або виведення труб. 400-500 мм – найуніверсальніший розмір, який підходить для роботи практично з усіма поверхнями та за будь-яких умов. 500 мм і вище – спеціалізовані свердла. Вони можуть використовуватися на промислових інструментах для виконання масштабних та трудомістких робіт.

Діаметр свердла. Мабуть, це – одна з найголовніших характеристик, яку слід кілька разів перевіряти ще раз.

*Вірно підібраний діаметр коронки – це гарантія того, що після робіт ви отримаєте на 100% очікуваний результат.

  • Малогабаритні (4-12 мм). Невеликі отвори для прокладання кабелів, шнурів та побутової інфраструктури.
  • Середньогабаритні (35-82 мм). Підходить для пророблення отворів у бетоні, цеглі (отвори для розеток, для прокладання труб тощо). Крупногабаритні (150-400 мм). Робота з капітальними отворами в будинках, із залізобетонними стінами, найчастіше у промислових масштабах.
  • Спеціалізовані (400-1400 мм). Винятково для промислового призначення, створення масштабної інфраструктури.

Кількість зубів. Залежно від призначення, алмазна коронка може мати певну кількість зубів. Для більш ювелірних робіт із гранітом, керамогранітом або мармуром краще вибрати варіант із двома зубами. Робота буде виконана чисто та акуратно. 4 зуби легко впораються з проробленням отворів у бетоні. А для армованого бетону і надтвердих матеріалів краще вибирати коронку з 6, 8, 10 і більше зубами.

Розібратися з цими параметрами не так вже й складно. Всі маркування та потрібна інформація знаходяться на упаковці алмазних свердлильних коронок.
У нашому інтернет-магазині ви не заблукаєте. Зручний каталог із системою фільтрів та таблицею характеристик допоможуть вам легко вибрати потрібний варіант.

Наприклад, вам необхідно зробити отвір у граніті 6 мм. Довжину беремо найменшу – велика нам ні до чого. Слід вибрати коронку без зубів і підходящу під дриль. Ідеальним варіантом буде Свердло корончате по граніту Distar САМК Granite Active 6мм.

Необхідне свердло для роботи з товстою стіною з армованого бетону, але при цьому діаметр отвору – це отвори. всього 20 мм? Тоді вам підійде алмазна коронка по залізобетону ADTnS САМК-B 20x320x1 1/2GAS DBD RM4.

Ми бажаємо вам вдалих покупок і ідеальних результатів!